Infoblad juni 2019

Växter nära husväggar.
Nu är husens långsidor snart målade och vi vill påminna er om att inte plantera växter för nära väggarna, det skadar väggarna.

Rökförbud på lekplatser.
För att vi skall följa de nya reglerna som kommit om lekplatser kommer vi sätta upp skyltar om att det är rökförbud på lekplatsen. Det kommer även sättas upp skyltar som visar var lekplatsen finns och telefonnummer 112 som skall hjälpa främmande personer som besöker lekplatsen om var de är, om en olycka skulle inträffa.

Vad gäller föreningens gräsklippare.
Om en gräsklippare inte fungerar, meddela detta till någon i styrelsen och måste den lämnas in till Servicecentralen och du har en bil som den kan rymmas i, kör gärna in den själv.

När du lånat en klippare och ställer tillbaka den, är det bra för maskinen om den inte är tom på bensin.

Gemensam utrustning.
En inventering skall göras på gemensam utrustning som finns att låna, listan kommer senare.

Matavfall i bruna påsen.
Fyll inte de bruna påsarna för mycket, den måste kunna rullas ihop och stängas för att slippa lukt och flugor.

COMHEM
Som meddelats tidigare stänger COMHEM det analoga utbudet i början av oktober, har du problem med det digitala utbudet får du ringa COMHEM på nr 90222.

Grävningar i området.
Det pågår grävningar i området på grund av att vi gör en kontroll/utredning av dagvatten och dräneringar kring husen.

Sopsortering

Det har påpekats till styrelsen att luckan på den stora moloken för hushållsavfall ibland står öppen. När man stänger luckan skall handtaget hållas uppåt och sedan tryckas ner när luckan är stängd. Risken är stor att det samlas flugor i mängder och att lukten sprids när luckan står öppen. Det har även påpekats att en del aldrig slänger någon brun påse med matavfall. Vi kan väl hjälpas åt att sopsortera på bästa sätt enligt de regler vi har.
Trevlig sommar!

COMHEM Digitaliserar, mer info

Mera info om digitaliseringen.

För varje hushåll där digitaliseringen sker kommer vi erbjuda Com Hem Play kostnadsfritt. Det innebär att varje lägenhet/Villa får ett Com Hem Play att tillgå gratis. Är man flera i en familj så är det endast en person som kan göra anspråk på det kostnadsfria Com Hem Play.
Kunderna anropar sitt gratis Com Play genom att göra följande:

1. Kunden besöker http://www.comhem.se/digitalisering och klickar under rubriken ”Skarpare bild och ljud” på Com Hem Play eller direkt besöker https://www.comhem.se/tv/play-abonnemangsfritt

2. Ange sin adress och lägger Com Hem Play i varukorgen.

3. Vi gör sedan en kontroll vid beställning att kunden är folkbokförd på denna adress. Om kund inte är folkbokförd på adressen så får de ej teckna kostnadsfritt Com Hem Play.
4. Kunden legitimerar sig därefter med mobilt bankid vid bokning.

Vid frågor är du välkommen att återkomma till oss.
Med vänlig hälsning, Com Hem ABKundservice Box 43, 871 21 Härnösand
Telefon: 90 222
kundservice@comhem.com

http://www.comhem.se