Omgivningarna

Sundsvalls sjukhus ligger på promenadavstånd från vår förening.

Granbergsskolan ligger på gångavstånd med gångvägar så barnen ska kunna ta sig till skolan utan att korsa några vägar. Dagis finns ett flertal i närheten av området och i anslutning till skolorna.

Stadsbusslinje 4 går intill området med ett flertal hållplatser. Under skoltid går bussarna varje kvart till och från Sundsvalls centrum. Från Granloholm centrum går även buss linje 3.

Granloholm Centrum
Ungefär 10-15 minuters gångväg bort ligger Granloholm Centrum, där finns en populär ICA-butik med post-hantering och en av Sundsvalls högst rankade pizzerior.
ICA_Ettan_liten

Skidspår inpå knuten
Skidspåret runt Granloholm går precis förbi vårt område. Här finns möjlighet till lekfull skidåkning med barnen eller egen motion på spåret.
skidspar

Odlingsföreningen Kvickroten
Precis söder om vår förening, mellan oss och föreningen på Uppsalavägen, ligger ett område med ett flertal odlingslotter. Här finns det ofta plättar lediga, så vill man odla lite mer än vad den egna trädgården tillåter finns det i regel möjlighet till detta.

Sticksjön
Strax norr om bostadsområdet Granloholm ligger en mindre fågelsjö omgiven av blandskog, ängs- och åkermarker. Markerna kring sjön är ett trevligt, lättillgängligt strövområde och en gångväg finns runt sjön. Intill sjön finns en grillplats med vindskydd. Vintertid genomkorsas området av skidspår som prepareras noga. Dubbla spår i en lagom slinga runt området.
Sticksjon_Liten

Norra Berget erbjuder friluftsmuseum, café, fäbovall, vandrarhem, djur, handelsgård, krukmakeri, lekpark, restauranger, hantverksmuseum, strövstigar, utsiktstorn, grillplats, friluftscen och det bästa av allt det ligger på promenadavstånd från vår förening.

Kommunal husvagnsparkering
Precis bredvid föreningen ligger en stor, kommunal husvagnsparkering. Om du har husvagn är läget perfekt, och parkeringsavgiften är bara 100:-/månaden.