Bredband, TV och telefoni

Bredband
Föreningen äger fastighetsnätet i området, och för Internet-tillgång har vi för närvarande avtal med det lokala företaget Arkaden. Alla lägenheter har ett nätverksuttag i bostaden, och all utrustning i hemmet relaterat till bredbandet ansvarar lägenhetsinnehavaren för.

Kapaciteten som ingår i avgiften är 100 Mbps i båda riktningarna, men det går att öka kapaciteten för en adderad månadskostnad hos Arkaden. För närvarande tillgängliga hastigheter och priser är:

250/250 Mbit/s: 199:-/månad
500/500 Mbit/s: 299:-/månad
1000/1000 Mbit/s: 499:-/månad

Det kan också vara bra att känna till att de IP-adresser som Arkaden delar ut inte är så kallade ”publika” IP-adresser. Detta gör att säkerheten i nätet är god, men om du behöver en publik IP-adress, kontakta Arkaden så ordnar de detta, helt utan kostnad. De allra flesta behöver inte en publik IP-adress, bör tilläggas. Om du vill testa din hastighet så kan du göra det på Arkadens egna SpeedTest.

Arkaden erbjuder endast bredbandstjänster i dagsläget, alltså inte TV eller telefoni.

Kontaktinformation, Arkaden:
Telefon: 060-600 71 71
Kundservice (driftstatus och kontaktformulär): Kundservice
E-post: bredband@arkaden.se
Hemsida: www.arkaden.se

TV
Föreningen har avtal med Com Hem rörande leverans av TV-tjänster. I avgiften ingår ett digitalt grundutbud, men Com Hems fulla tjänstekatalog är tillgänglig i samtliga lägenheter. Du kan också se det digitala grundutbudet via Com Hem Play.

Här kan du se Com Hems aktuella erbjudanden för TV-tjänster: Com Hem TV

Kontaktinformation, Com Hem:
Telefon: 90 222
Kundservice (FAQ, chatt och allmän information): Kundservice
E-post: Formulär
Hemsida: www.comhem.se

Telefoni
Föreningen har i dagsläget inget avtal med någon specifik telefonileverantör. Man kan som lägenhetsinnehavare använda valfri leverantör som levererar telefoni via bredband, så kallad IP-telefoni. Några företag som gör detta är:

Cellip
Soluno
Internetport
QuickNet

Det finns flera leverantörer, så jämför innan du bestämmer dig för en specifik leverantör! Det kan alltid skilja mellan prisplaner och upplägg.